Ylläpidämme omaa pimiötä ja studiota ja olemme hankkineet valokuvauslaitteita jäsenten vuokrattavaksi. Kulkuohjeet yhteystiedot-sivulta.
HYY:n järjestötilojen käyttöohjesääntö
Kaikista muutos- ja maalaustöistä on sovittava etukäteen.
Tilat on siivottava itse ja jätteet toimitettava jäteastioihin.
Lukot ja ovet on lukittava, kun tiloista poistutaan.
Kynttilöiden ja tupakan polttaminen on kielletty sisätiloissa.
Tiloissa ei saa yöpyä!
Pimiö
Pimiöllä on viisi suurennuskonetta, joista kahdella voi vedostaa mustavalkoisten kuvien lisäksi värikuvia. Tarjolla on myös kemiat mustavalkoisten ja värillisten filmien kehittämiseen. Pimiön käyttö maksetaan ostamalla toimistolta päivystysaikoina pimiötarroja (50 snt/kpl). Yhdellä pimiötarralla saa vedostaa mustavalkokuvia 25 neliödesimetriä tai kehittää yhden mustavalkofilmin. Värifilmin kehittäminen maksaa kolme pimiötarraa per rulla. Värivedostuksen hinta on erikseen sovittava. Pimiö tulee pitää siistinä ja tavarat palauttaa omille paikoilleen käytön jälkeen. Pimiöllä on avain rapun puolella sijaitsevaan vessaan, joka on aina palautettava paikalleen.
Pimiöllä on myös mahdollista käyttää Nikon Super Coolscan 8000ED tai Epson Perfection V850 Pro -filmiskanneria.
Pimiön ovikoodi annetaan kaikille jäsenmaksun maksaneille. Huom! Mitään koodeja tai salasanoja ei saa jakaa julkisesti (esim. Facebookissa)!
Studio
Studio sijaitsee toimiston yhteydessä ja sen varustukseen kuuluu studiosalamien lisäksi useita taustakartonkeja, järeä kamerajalusta, heijastimia ja muita apuvälineitä. Studiota voi varata käyttäen studiovarauskalenteria tai käymällä päivystyksessä. Kalenterin salasanan voi pyytää sähköpostilla. Varaus maksetaan aina etukäteen päivystykseen ja studion avain palautetaan välittömästi vuoron päätyttyä A-rapussa sijaitsevaan YOK:n postilaatikkoon yhdessä tarkistuslomakkeen kanssa. YOK:n hallitus seuraa palautuksia ja lähettää tarvittaessa muistutuksen. Mikäli muistutukseen ei reagoida, YOKin hallitus voi määrätä rangaistuksen sääntöjen rikkomisesta. Studiota saa käyttää vain jäsen, joka on käynyt studiokuvauskurssin tai osaa entuudestaan toimia studiossa. Varaaja on vastuussa studion irtaimistosta ja on korvausvelvollinen rikkomistaan tavaroista.
Huom! YOK:n studiossa kengät jalassa kulkeminen on kielletty!
Toimisto
Ylioppilaskameroilla on jäsenten lainattavissa erilaisia kameroita ja muuta kuvausvälinettä sekä kattava valikoima kirjoja.
Toimistolla on laadukas Epson 3880 -valokuvatulostin, jolla voi tulostaa A2-kokoon asti. Tulostuksen hinta on 1 tarra per A4 (eli 2 x A5 = 1 tarra, 1 x A3 = 2 tarraa). Tarroja voi ostaa maanantaisin päivystyksissä tai muiden tapahtumien yhteydessä. Yksi tarra maksaa 50 senttiä. Mattatulostuksesta peritään ylimääräinen 6 tarran kertamaksu suuremman musteenkulutuksen johdosta.
Toimistolla on lisäksi mahdollisuus puhdistaa digikameransa kenno pölystä.
Vuokratavarat ja kirjat
Keikkasetti: Luonnonvalon ennalta-arvaamattomuuden ja studion minimalistisuuden vastapainoksi voit vuokrata Ylioppilaskameroiden salamavalokeikkasetin. Setti koostuu kahdesta Walimex-salamavalosta varusteineen ja jalustoineen. Salamat toimivat verkkovirralla sekä akun avulla. Akku kuuluu settiin. Mukana myös 2 kpl valkoisia sateenvarjoja sekä 2 kpl heijastavia varjoja (hopea). Keikkasetti soveltuu käytettäväksi akun ansiosta myös ulkona kunhan varmistuu, että laitteet eivät kastu. Akun varaus riittää n. 100 välähdykseen täydellä teholla. Rajoitteena YOK:n studiovaloihin nähden on valotehon kolmiportainen säätö keikkavaloissa.
Keskikoon Mamiya RB67 filmikameralla voi harjoitella keskikoon rullafilmille kuvaamista.
Tachihara 4×5″ ison koon kamera, jolla kuvataan laakafilmille.
Canon EOS 300 kinokoon filmijärjestelmäkamera, jossa on monenlaiseen kuvaukseen sopiva (28-105/3.5-4.5) objektiivi.
Canon EOS 1000D digijärjestelmäkamera, jossa on peruskuvaukseen sopiva EFS 18-55 mm -objektiivi.
GoPro Hero 4 Black -actionkamera.
Kevyt SLIK-kamerajalusta kinokoon kameroille ja Manfrotto 804RC2 -jalusta.
Pikkusalamasetti (Nissin Speedlite Di622, Nikon- ja Canon-mallit, synkkapiuha, pidikkeitä ym., akkulaturi ja 4 kpl AA-akkua)
Vedenalaiskuvauskotelo, johon mahtuu yleisimmät järjestelmäkamerat. Kotelon avulla voi kuvausta harrastaa kymmenenkin metrin syvyydessä.
Epson EB-X02 videoprojektori
Spyder 4 Pro -näytönkalibrointilaite, jolla voi säätää tietokoneen näytön värit kuntoon
Stairville-merkkinen kuplakone
Stairville SF-1000 -savukone (käyttömanuaali)
Lisäksi Ebixa memantine Polaroid-kamera
Kirjoja voi lainata viikoksi. Joukosta löytyy niin valokuva-, kuvaus- ja kuvankäsittelykirjoja. Tule toimistolle tutustumaan kirjastoomme!
Hinnasto
Pimiö: (perehdytyksen tai kurssin jälkeen) MV-vedostaminen 0,50 eur/alkava 25dm^2, mv-filminkehitys 0,50 eur/rulla; värivedostus 1 eur/alkava 25 dm^2, värifilmi 1,50 eur/rulla
Studio: 10/15 euroa (puoli päivää/koko päivä)
Keikkasalamasetti: 10 eur/viikko
Keskikoon kamera [Mamiya RB-67]: 10 eur/viikko
Ison koon kamera [Tachihara 4×5″]: 15 eur/viikko
GoPro Hero 4 Black: 10 eur/viikko + 30 eur pantti
Kinokoon filmikamera [Canon EOS 300 + 28-105/3.5-4.5 II USM]: 0 eur (laina-aika 1 viikko)
Digijärjestelmäkamera [Canon EOS 1000D + EFS 18-55 mm]: 10 eur/viikko
Kamerajalusta kinokoon järjestelmäkameralle (kevyt): 0 eur/viikko kameran kanssa
Pikkusalamasetti: 10 eur/viikko
Vedenalaiskuvauskotelo: 5 eur/viikko
Videoprojektori (eli videotykki): 10 e/viikko
Spyder 4 Pro -kalibrointilaite: 10 eur/viikko
Kuplakone: 10 eur/viikko
Savukone: 10 eur/viikko
Kirjalainat: 0 euroa (laina-aika ~1 viikko)